Tillsammansskapets film för att höja valdeltagandet

Publicerad 2014-09-10 09:20

På onsdagen släppte Tillsammansskapet en film där skådespelaren Jonas Karlsson läser en version av pastor Martin Niemöllers dikt ”Först kom de …” anpassad för Sverige 2014. Filmen syftar till att höja valdeltagandet.

Tillsammansskapet som är Expos plattform för lokala antirasistiska initiativ släpper idag en film där skådespelaren Jonas Karlsson läser en ny version av pastor Martin Niemöllers dikt ”Först kom de …”. Filmen sprids via sociala medier.

- Med denna film vill vi påminna om rasismens konsekvenser och vad som händer om vi inte tar vårt demokratiska ansvar. Att inte använda sin röst på söndag är att ge rasister och nazister ett inflytande de aldrig någonsin någonstans förtjänar, säger Alex Bengtsson som är vice VD på Expo och ansvarig för Tillsammansskapet. .

Lokala antirasistiska initiativ som är anslutna till Tillsammansskapet har på flera håll delat ut flygblad med budskap som ”Vi förtjänar något bättre än rasister”.

- De politiska partierna har varit ute och kampanjat bara de senaste veckorna i många lokalsamhällen. Men många av de initiativ vi stödjer är sedan länge etablerade sina lokalsamhällen för vårt arbete är långsiktigare än en valkampanj. Likt förbaskat är det viktigt att få folk att rösta, säger Bengtsson.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.