Åkesson sjukskriven | Expo.se

Åkesson sjukskriven

Publicerad 2014-10-17 14:28

En läkare har sjukskrivit Jimmie Åkesson som på Facebook meddelat att han är utbränd. (Foto: Expo)

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har sjukskrivits. I ett inlägg på Facebook förklarar han att han är utbränd. Sverigedemokraternas ideolog Mattias Karlsson kommer tillfälligt att ta över ledarrollen.

”Givetvis sliter arbetet i sig självt - allt resande, stress, ständig hemlängtan - men framför allt har det också varit så mycket annat runtomkring som stulit energi och tärt både fysiskt och, inte minst, psykiskt.”, skriver Jimmie Åkesson i ett inlägg på Facebook där han meddelar att han sjukskrivts och kommer att vara borta från politiken på obestämd tid.

Jimmie Åkesson lägger också en del av skulden över att han mår dåligt på ”motståndares ihärdiga försök” att stoppa Sverigedemokraternas framgångar. Han menar även att medier bedrivit ”vedervärdig” kampanjjournalistik. Inför valet avslöjades bland annat en rad rasistiska skandaler i partiet. Men även att Åkesson spelat på nätcasinon för omkring en halv miljon kronor.

Sverigedemokraterna har meddelat att Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, kommer att ta ledarrollen under den period Åkesson är borta.

– Den politiska ledningen finns i en politisk ledningsgrupp. Den som kommer att kliva fram där och ta partiledaredebatter eller liknande är Mattias Karlsson, säger pressekreteraren Henrik Vinge till Aftonbladet.

Riksdagsledamoten Richard Jomshof, säger till Aftonbladet att partistyrelsen också kommer att dela upp Jimmie Åkessons ansvarsområden emellan sig.

Fredrik Persson från Partille kommer gå in som ersättare för Jimmie Åkesson i riksdagen, rapporterar SVT.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons