UKIP får ännu en plats i parlamentet

Publicerad 2014-11-21 13:16

Mark Reckless vann fyllnadsvalet i Rochester och Strood i Storbritannien och blir den andra parlamentsledamoten för UKIP.

Mark Reckless var representant för Tories i brittiska parlamentet. Men efter att han under mandatperioden lämnade Tories för UKIP utlystet ett fyllnadsval. Även detta val vann Reckless och tar därför plats i parlamentet igen, men nu som UKIP-representant. Tories backade 14 procent i valet.

UKIPs ledare Nigel Farage kallar valresultatet i Rochester för en ”massiv, massiv seger”, rapporterar Daily Mail. Mark Reckless själv sa att valet i Rochester visar att UKIP kan vinna var som helst.

På relativt kort tid har det högerpopulistiska partiet UKIP, som sitter i samma grupp som Sverigedemokraterna i EU-parlamentet, fått två representanter i parlamentet. Det handlar i båda fall om politiker som lämnat det konservativa partiet Tories. Tidigare i höstas valdes Douglas Carswell in för UKIP in i ett fyllnadsval.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.