Här lämnar nässjöborna Åkessons möte i protest

Publicerad 2017-01-25 11:04

Jimmie Åkesson besökte på tisdagen ett nästan fullsatt kulturhus i Nässjö, men Åkesson kom av sig i sitt tal när delar av publiken reste sig och lämnade salen i en protest för att manifestera allas lika värde. Bakom aktionen stod Tillsammans Nässjö.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson reser runt i landet på en turné för att besöka partiets distrikt. Enligt partiets presskommunikation är resan en del i att ”bygga vidare på en folkrörelse”. I Nässjö markerade dock delar av publiken sitt missnöje mot Sverigedemokraternas politik.

”Tillsammans ville aktivisterna visa att det finns nässjöbor som tror på sammanhållning, frihet och lika villkor”, skriver Förbundet Tillsammanskapet, som Tillsammans Nässjö är en del av, på Facebook.

Samtidigt som aktionen genomfördes hade andra från Tillsammansskapet samlats utanför Kulturhuset Pigalle för att protestera mot Sverigedemokraterna.

Förbundet Tillsammansskapet samlar lokala rörelser som genom organisering arbetar för rättvisa och sammanhållning. Tillsammansgrupper finns på ett 30-tal platser runt om i Sverige. En av dessa grupper är Tillsammans Nässjö som anordnade protesten mot Sverigedemokraternas ledare. Plattformen Tillsammanskapet drevs fram till årskiftet av Stiftelsen Expo.

Ge en gåva till Expo

Tycker du att Expo gör ett viktigt jobb? Vill du att vi ska fortsätta granska extremhögern och andra som sprider rasism i samhället? Stötta oss gärna. Pengarna går till mer research, granskande journalistik och utbildning – mer antirasism till fler.