Expo söker vikarierande chefredaktör

Publicerad 2017-03-29 12:49

Expo söker en vikarierande chefredaktör. Som chefredaktör ansvarar du för planering, arbetsledning och produktionen av både tidskriften Expo och vår nyhetssajt. Du jobbar med en liten grupp engagerade reportrar, skribenter och ideella medarbetare och är van att jobba effektivt med små resurser. I din roll behöver du kunna växla mellan det dagliga nyhetstempot och tidskriftens längre ledtider.

Du ska ha erfarenhet av arbetsledning och redaktörskap och vara bekväm i publicistiska beslut och avvägningar. Du ska vara en van skribent och kunna skriva artiklar för webb och tidskriften.

Vikariatet börjar så snart som möjligt och täcker fram till juli upp för en föräldraledig reporter. Under den tiden får du chansen att gå bredvid nuvarande chefredaktör, samtidigt som du medverkar i webb-arbetet som reporter. I juli övergår tjänsten till vikarierande chefredaktör. Du kommer att ansvara för produktionen av två nummer av tidningen, delta i utvecklingen av Expos kommande nya sajt och bidra till att öka genomslaget för Expos analyser och granskningar på nätet. 

Tjänsten är på 100 procent. Kollektivavtal finns

Skicka din ansökan till [email protected]

För frågor
Daniel Poohl
Chefredaktör
08 400 219 61
[email protected]

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!