Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

50-åringen och de andra två huvudmisstänkta är samtliga kopplade till den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen. De tre är på olika sätt misstänkta för involvering i en serie bombdåd i Göteborgsområdet.

* Den 11 november förra året sprängdes en bomb utanför Syndikalistiskt forum i centrala Göteborg.

* En man skadades allvarligt i samband med att en sprängladdning exploderade vid ett asylboende i Västra Frölunda den 5 januari.

* Den 25 januari meddelade polisen att de funnit en sprängladdning vid ett mellanboende för nyanlända på Lilleby camping, Torslanda. Sprängladdningen briserade av oklar anledning inte.

Enligt åklagaren kan sprängmedel som funnits i ett förråd hos 50-åringen kopplas bomben vid ett asylboende i Västra Frölunda, då en man skadades svårt, rapporterar GT. Även instruktioner för hur en sådan typ av bomb tillverkas ska ha hittats hemma hos 50-åringen. Vid dådet mot vänsterlokalen ska samma sprängmedel och bombtyp ha använts, uppger GT.

På onsdagen kunde Expo berätta att en annan av de misstänkta, en 33-åring, enligt åklagaren med hjälp av DNA kan bindas till bomben mot Syndikalistiskt forum.