Efter falangstrid i SD-Göteborg – Jörgen Fogelklou blir gruppledare

Publicerad 2018-02-16 08:38

Jörgen Fogelklou, Sverigedemokraterna

Foto:

Efter turbulens och interna strider inom SD-Göteborg tar Jörgen Fogelklou över uteslutna Lars Hanssons roll som gruppledare för partiet i kommunfullmäktige.

Lars Hansson sparkades ur Sverigedemokraterna, SD för två veckor sedan efter interna strider. Han har dock inga planer på att lämna sin plats i fullmäktige, utan tänker sitta kvar som politisk vilde. 

Som ny gruppledare för SD i fullmäktige valdes tidigare i veckan i stället Jörgen Fogelklou. Men turerna slutar inte där, rapporterar Göteborgs-Posten

Framröstad som kommunalråd

Lars Hansson har dessutom röstats fram av fullmäktigeförsamlingen till den heltidsarvoderade posten som kommunalråd, en post som Sverigedemokraterna därmed inte kan avsätta honom från. 

Efter att Lars Hansson uteslutits av partiet yrkade han på att samtliga fyra av SD:s politiska sekreterare ska sägas upp. Motiveringen är att de inte har ett kommunalråd att arbeta under längre. Jörgen Fogelklou, som är en av de politiska sekreterarna, säger till Göteborgs-Posten att han hoppas att de ska få fortsätta.

Men läget är oklart då ett liknande ärende aldrig har behandlats tidigare. Frågan kommer att komma upp i kommunstyrelsens arbetsutskott senare i februari.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.