Alternativ för Sverige lockar SD-politiker

Publicerad 2018-03-13 11:00

Gustav Kasselstrand leder det nybildade partiet Alternativ för Sverige.

Det nybildade partiet Alternativ för Sverige, AfS, har fått representation i Åstorps kommunfullmäktige. Det i och med att det sverigedemokratiska oppositionsrådet Åstorp Eddie Ek ansluter sig till partiet. Ek har länge stått nära ledningen AfS.

Det var på måndagen som Eddie Ek, som sitter på ett SD-mandat i Åstorp, meddelade att han blir politisk vilde, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Ek kommer på onsdagen ansluta sig till Alternativ för Sverige som bildats av ledningen för det gamla Sverigedemokratisk ungdom som uteslöts ur partiet 2015. Att Eddie Ek valt att ansluta sig är ingen slump. Han har stått nära AfS, ledning och var själv vice ordförande i SDU när det uteslöts. 

Till Helsingsborgs dagblad säger Ek att han hans mål är att bygga upp en närvaro för AfS i Skåne.

Alternativ för Sveriges vision är att komma in i riksdagen och Stockholms kommunfullmäktige. De vänder sig framför allt till missnöjda sverigedemokrater och beskriver SD som ett parti som tappat sin själ och där politikerna drivs av att göra karriär istället för en politisk vision.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.