Avhopp i Salem - samtliga SD-politiker lämnar kommunfullmäktige

Publicerad 2018-02-28 09:38

SD tappar sina mandat i Salem ett halvår innan valet. Bilden är dock inte från de tomma stolarna i kommunfullmäktige.

För andra mandatperioden på raken står Sverigedemokraternas stolar i Salems fullmäktige tomma. Detta efter att såväl ledamöter som ersättare lämnat sina poster och partiet.

Lars-Göran Holmsten och Gabriel Ursescu, samt ersättaren Ann-Christin Skantz lämnar Sverigedemokraterna och sina platser i Salems fullmäktige. Det rapporterar Mitt i Botkyrka-Salem

Lars-Göran Holmsten och Ann-Christin Skantz har motiverat sitt beslut i ett brev till de andra partierna i fullmäktige. I brevet anklagar han den lokala SD-styrelsen för att endast vara intresserad av en enda fråga, invandring. Ett påstående som Mona-Lisa Larsson, vice ordförande i lokalstyrelsen, menar inte stämmer. Hon indikerar samtidigt till Mitt i Botkyrka-Salem att anledningen till avhoppen skulle kunna vara en annan, nämligen att Lars-Göran Holmsten förlorade striden om ordförande-posten. Hon beklagar samtidigt de tomma stolarna. 

Gabriel Ursescu skrev för ungefär två veckor sedan till Salems kommuns registrator och bad om att få lämna sina uppdrag då han inte längre är medlem i Sverigedemokraterna.

Även under mandatperioden 2010-2014 gapade Sverigedemokraternas stol i Salems kommunfullmäktige tom.

- Det här är andra gången de skapar tomma stolar. Väljare borde tänka sig för innan de lägger sin röst på partiet, säger kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M) till Mitt i Botkyrka-Salem.

Enligt vad Mona-Lisa Larsson säger till tidningen så ska inte väljarna vara oroliga för nästa mandatperiod.

- Vi kommer absolut att ha folk på posterna då, säger hon.

Källor: 

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!