Ytterligare en riksdags­ledamot för SD går till Alternativ för Sverige | Expo.se

Ytterligare en riksdags­ledamot för SD går till Alternativ för Sverige

Publicerad 2018-04-10 23:13

Jeff Ahl (t.h) meddelar på en presskonferens i riksdagen 180327 att han lämnar Sverigedemokraterna och går med i Alternativ för Sverige. Olle Felten (tv) som tidigare i månaden meddelat samma beslut medverkade på pressträffen.

Olle Felten och Jeff Ahl häll presskonferens i riksdagen på tisdagen, där Ahl meddelade att han lämnar SD för Alternativ för Sverige.

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Jeff Ahl lämnar partiet och går med i Alternativ för Sverige. Det är den andra riksdagsledamoten som på ett kort tid övergett SD för det nya partiet.

Idag meddelade Jeff Ahl att han lämnar Sverigedemokraterna med omedelbar verkan till förmån för Alternativ för Sverige, AfS. Jeff Ahl uppger att beslutet är en reaktion på svikna vallöften och att partiet lagt sig platt för Moderaterna.

– Det var inte vad våra väljare röstade på. De vill ha vår politik. Partiet vill så gärna in i stugvärmen. Det finns ledande företrädare som vill försäkra sig om att de ska få en fin post att falla tillbaka på efter sina politiska karriärer. Det var inte därför jag gick med, jag gick med av idealistiska skäl, säger han till Aftonbladet.

Det är den andra sverigedemokratiska riksdagsledamoten som på kort tid gått över till AfS. Tidigare i månaden meddelade även Olle Felten att han överger SD för AfS. Vare sig Olle Felten eller Jeff Ahl återfinns på den riksdagslista som Sverigedemokraterna beslutat om till årets riksdagsval.

Utanför riksdagen så har även Eddie Ek, oppositionsråd för Sverigedemokraterna i Åstorps kommun, meddelat att han går med i AfS. Han uppgav i anslutning till övergången att SD:s ”anpassning till etablissemanget” var skälet till att han lämnade partiet.

Efter att Sverigedemokraternas gruppledare i Örnsköldsvik, Ronny Edlund, uteslöts ur partiet tidigare i månaden, så meddelade han till Allehanda att han istället går med i AfS.

AfS grundades officiellt den 5 mars i år, men partinamnet har varit känt sedan länge. Partiet är sprunget ur det ungdomsförbund som Sverigedemokraterna 2015 bröt med. AfS leds av Gustav Kasselstrand som tidigare varit ordförande för Sverigedemokratisk ungdom och under några år även politisk sekreterare för SD i riksdagen.

Gustav Kasselstrand och AfS vice partiordförande, William Hahne, uteslöts ur SD några månader innan brytningen med ungdomsförbundet. Anledningen till uteslutningarna uppgavs vara ” ideologiska avvikelser”.

Källor: 

Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons