Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Högsta domstolen nekar prövning av miljonhärvan inom SD

Publicerad 2018-04-23 14:38

Sverigedemokraten Anders Forsberg under Almedalsveckan 2015.

Anders Forsberg lämnade redan innan fängelsedomen partipolitiken.

Högsta domstolen nekar prövningstillstånd för den förre SD-politikern Anders Forsberg, som dömdes i både tingsrätt och hovrätt till ett års fängelse för en förskingringshärva inom partiet. Därmed står hovrättens dom fast

Den före detta sverigedemokratiske riksdagspolitikern Anders Forsberg dömdes för grov förskingring i såväl Skaraborgs tingsrätt som Göta hovrätt. Han dömdes till fängelse i ett år. Hovrättsdomen meddelades den 1 mars i år.

Under några år överförde Anders Forsberg miljonbelopp från Sverigedemokraternas partidistrikt och lokalförening i Skaraborg till sitt eget företag, som hade ekonomiska problem. Pengarna betalades senare tillbaka.

Anders Forsberg har medgett de faktiska omständigheterna, men nekat till anklagelsen om grov förskingring och menar att det rörde sig om trolöshet mot huvudman och överklagade hovrättsdomen till Högsta domstolen.

Högsta domstolen meddelar nu att den inte beviljar prövningstillstånd. Därmed står Göta hovrätts dom fast.

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.