Miljonhärvan inom SD överklagas till Högsta domstolen

Publicerad 2018-04-10 12:34

Sverigedemokraten Anders Forsberg under Almedalsveckan 2015.

Anders Forsberg lämnade redan innan fängelsedomen partipolitiken.

Den förre SD-politikern Anders Forsberg dömdes i både tingsrätt och hovrätt till ett års fängelse för en förskingringshärva inom partiet. Forsberg överklagar nu domen till Högsta domstolen.

Såväl Skaraborgs tingsrätt som Göta hovrätt dömde den före detta sverigedemokratiske riksdagspolitikern för grov förskingring till fängelse i ett år. 

Under några år överförde Anders Forsberg miljonbelopp från Sverigedemokraternas partidistrikt och lokalförening i Skaraborg till sitt eget företag som hade ekonomiska problem. Pengarna betalades senare tillbaka.

Anders Forsberg har medgett de faktiska omständigheterna men nekar till anklagelsen om grov förskingring och menar att det rör sig om trolöshet mot huvudman. 

Det juridiska ombudet skriver i överklagandet till Högsta domstolen att Forsberg vill frikännas från anklagelsen om grov förskingring och att fängelsestraffet ska ändras till en icke-frihetsberövande påföljd alternativt ett kortare fängelsestraff. 

Hovrättens dom meddelades den 1 mars i år.

Köp en jättedyr julklapp

Antirasism är ingen vidare bra affärsidé. Vi har i alla fall inte blivit rika på det under de 25 år vi hållt på. Men det är såklart inte därför vi gör det vi gör, utan för att skydda demokratin. Därför har vi tagit fram det här pangerbjudandet lagom till jul: köp en jättedyr prenumeration.