Nazist misstänks för kvinnomisshandel

Publicerad 2018-04-16 10:31

Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar i Borlänge.

Den misstänkte 29-åringen är aktiv i Nordiska motståndsrörelsen.

En 29-årig aktivist i Nordiska motståndsrörelsen misstänks för att vid flera tillfällen ha misshandlat och överträtt kontaktförbudet mot en kvinna han haft en nära relation med.

Mannen är aktiv i Nordiska motståndsrörelsen där han de senaste åren deltagit i aktioner bland annat genom att dela ut flygblad med organisationens propaganda.

Nu åtalas 29-åringen på sju punkter, i alla fall är brotten riktade mot samma person som han haft en nära relation till. Två av åtalspunkterna rör misshandel. Han misstänks även för överträdelse av kontaktförbud och olaga hot.

Vid ett tillfälle misstänks han för att i kvinnans lägenhet tagit strypgrepp på henne, tryckt upp henne mot en vägg och slängt in henne i en garderob. Vid ett annat tillfälle ska han ha slagit henne i ansiktet. 

Flera gånger misstänks han för att ha överträtt sitt kontaktförbud. Vid ett sådant fall tog han sig hem till kvinnan där han hotade med att ta hennes liv. 

29-åringen har ett gediget brottsregister där han förekommer under 18 avsnitt. Han är dömd för flera fall av misshandel, olaga hot och hot mot tjänsteman. Han har även meddelats kontaktförbud för ytterligare en kvinna.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.