Nazist åtalas för att misshandlat polis | Expo.se

Nazist åtalas för att misshandlat polis

Publicerad 2018-05-16 12:48

Nordiska motståndsrörelsen, våld mot tjänsteman, förstamajdemonstration Borlänge 2016

En aktivist i Nordiska motståndsrörelsen åtalas för att ha slagit en polis i huvudet med en megafon. Vid tillfället var han beväpnad med en morakniv.

Enligt polisrapporten ska Nordiska motståndsrörelsens aktivister på Medborgarplatsen i december 2017 gått till angrepp när polisen försökte avstyra en misstänkt misshandel.

Enligt åtalet slog den misstänkta 24-åringen en polis i huvudet med en megafon. Slagit var så hårt att megafonen gick sönder och polismannen fick en huvudskada. När 24-åringen greps upptäckte polisen att han var beväpnad med en morakniv.  Nu åtalas han för våld mot tjänsteman och brott mot knivlagen. 

Den nu åtalade NMR-aktivsten är en ledande aktivist i stockholmsområdet och han är sedan tidigare dömd för en rad brott. Förra året dömdes han för våldsamt upplopp i samband med en annan demonstration 2016, också den på Medborgarplatsen, där nazistorganisationen gick till angrepp mot polisen. Sedan tidigare har tio aktivister dömts för den händelsen och fler rättegångar väntar.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons