Expo söker en projektledare/redaktör

Publicerad 2018-07-10 09:58

Vill du vara med och granska det rasistiska hatet på nätet? Nu söker Expo en självgående redaktör med erfarenhet av projektledning. Du kommer att leda ett externt finansierat projekt där vi lägger extra fokus på att granska det rasistiska hatet på nätet. Vilka som sprider det, hur myterna ser ut, och motiven bakom propagandan.

Projektet kommer i huvudsak fokusera på att ta fram texter till vår webb. Du tar fram artikelförslag, redigerar texter och har kontakt med de referensgrupper som är kopplade till projektet. Du ansvarar för och leder projektet och projektmedarbetarna, en researcer och en skribent. Tjänsten är placerad på Expos publicistiska enhet och rapporterar till chefredaktören.

Vi tror att du är en duktig projektledare och en effektiv redaktör med ordningsinne och publicistisk erfarenhet, och att du har stor kunskap om digital kommunikation och de frågor vi bevakar. 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Leder, koordinerar, dokumenterar och utvärderar projektet
 • Etablerar och sköter kontakt med referensgrupperna 
 • Ansvarar för att redigera texter och säkerställa kvalité samt tidsplan
 • Moderera Facebook-gruppen som är kopplad till projektet. 
 • Ansvarar för att stämma av publiceringar med ansvarig utgivare och planering av texter med chefredaktör

Kvalifikationer

 • Journalistutbildning eller tre års yrkeserfarenhet
 • Erfarenhet av projektledning och budgetansvar
 • Erfarenhet av att redigera nyhets- och reportagetexter 
 • Goda kunskaper i svenska

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta i idéburen verksamhet/ideell sektor
 • Erfarenhet av arbetsledning
 • Goda kunskaper om högerextremism och extrema politiska miljöer
 • Goda kunskaper i engelska

Anställningsvillkor

Rollen som projektledare/redaktör är en projektanställning på 100 procent från och med 1 september 2018 till och med 31 augusti 2019. Placerad vid vårt kontor i centrala Stockholm. Vi tillämpar målstyrd arbetstid. Vi har kollektivavtal (Tjänstemän Idea, Unionen och Akademikerförbunden).

Ansökan

Skicka din ansökan senast den 20 augusti till [email protected] Ansökan ska innehålla ett personligt brev och ditt CV. På grund av semester kommer vi inte kunna ge respons på ansökan förrän efter sista ansökningsdagen. 

Frågor

För frågor om tjänsten kontakta chefredaktör Daniel Poohl  08 - 400 219 61. Facklig representant Unionen Bilan Osman 08 - 400 219 86.

Om Expo

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden antirasistisk stiftelse. Vi arbetar för ett öppet demokratiskt samhälle och mot rasistiska organisationer och idéer genom granskande journalistik och utbildningar. Läs mer om Expo här

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.