Barn i nationens tjänst

Publicerad 2019-04-01 14:32

Ur tidskriften Expo

Europas befolkning blir allt äldre. Extremhögern lanserar nu sin egen lösning. De satsar miljoner på att få kvinnor att stanna i hemmet och föda fler barn. Men alla barn är inte önskade.

I senaste numret av Expo (#1 2019) dyker Daniel Vergara ner i Europas radikalnationalistiska regeringars just nu främsta politiska projekt. Att öka barnafödandet hos majoritetsbefolkningen. Med ekonomiska styrmedel och påtryckningar vill fler och fler länder, med Ungerns Victor Orbán i spetsen, att kvinnorna i Europa ska återgå till hemmet och ta ansvar för att reproducera nationen. Läs reportaget från senaste numret här.

Ge en gåva till Expo

Tycker du att Expo gör ett viktigt jobb? Vill du att vi ska fortsätta granska extremhögern och andra som sprider rasism i samhället? Stötta oss gärna. Pengarna går till mer research, granskande journalistik och utbildning – mer antirasism till fler.