”Ni ska dö” – man döms för homofobiskt överfall

Publicerad 2019-06-18 10:08

Två män angreps i centrala Stockholm av en ensam gärningsman. I domen framgår det att motivet var homofobiskt.

”Ni är bögar” och ”ni ska dö”, orden riktades enligt vad som framkommer i polisens förundersökning upprepande gånger mot två män.

Den 44-årige gärningsmannen stoppade in sina fingrar i den ena mannens mun och tryckte sin hand i den andre mannens ansikte. Han ska även ha yttrat att det är ”äckligt med homosexualitet” och att de därför skulle dö.

Händelsen skedde vid Slussens tunnelbanestation i Stockholm den 7 juli förra året. Attacken, som skedde oprovocerat, fångades av övervakningskameror.

44-åringen medger att han stoppat ett finger i den ena mannen mun, samt att han ”kommit åt” den andra, men bestrider samtidigt ansvar för brott eftersom han menar att han saknat uppsåt.

Mannen dömdes den 14 juni i Stockholms tingsrätt för två fall av ofredande samt olaga hot till skyddstillsyn. Han är sedan tidigare dömd för bland annat för narkotikabrott och våld mot tjänsteman.

Ämnen

Köp en jättedyr julklapp

Antirasism är ingen vidare bra affärsidé. Vi har i alla fall inte blivit rika på det under de 25 år vi hållt på. Men det är såklart inte därför vi gör det vi gör, utan för att skydda demokratin. Därför har vi tagit fram det här pangerbjudandet lagom till jul: köp en jättedyr prenumeration.