”Ni ska dö” – man döms för homofobiskt överfall | Expo.se

Annons

”Ni ska dö” – man döms för homofobiskt överfall

Publicerad 2019-06-18 10:08

Två män angreps i centrala Stockholm av en ensam gärningsman. I domen framgår det att motivet var homofobiskt.

”Ni är bögar” och ”ni ska dö”, orden riktades enligt vad som framkommer i polisens förundersökning upprepande gånger mot två män.

Den 44-årige gärningsmannen stoppade in sina fingrar i den ena mannens mun och tryckte sin hand i den andre mannens ansikte. Han ska även ha yttrat att det är ”äckligt med homosexualitet” och att de därför skulle dö.

Händelsen skedde vid Slussens tunnelbanestation i Stockholm den 7 juli förra året. Attacken, som skedde oprovocerat, fångades av övervakningskameror.

44-åringen medger att han stoppat ett finger i den ena mannen mun, samt att han ”kommit åt” den andra, men bestrider samtidigt ansvar för brott eftersom han menar att han saknat uppsåt.

Mannen dömdes den 14 juni i Stockholms tingsrätt för två fall av ofredande samt olaga hot till skyddstillsyn. Han är sedan tidigare dömd för bland annat för narkotikabrott och våld mot tjänsteman.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons