Expo söker reporter | Expo.se

Expo söker reporter

Publicerad 2019-06-28 09:19

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden antirasistisk stiftelse. Genom journalistik, utbildning och opinionsbildning arbetar vi för att uppfylla vår vision om ett samhälle där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.

Nu söker vi en vikarierande reporter.

Om dig

Som reporter på stiftelsen Expo arbetar du med att skriva artiklar till tidskriften Expo, som utkommer med 4 nummer per år, samt nyhetsartiklar till expo.se. Du är en erfaren journalist med vana att sätta dig in i nya frågor och ett stort intresse för samhällsfrågor och politik. Du har vana av att skriva snabba nyheter, längre reportage och göra egna granskningar.

Kvalifikationer

  • Minst 2 års erfarenhet av journalistiskt arbete

Meriterande

  • Kunskaper inom Expos bevakningsområde
  • Erfarenhet av att arbeta i idéburen verksamhet/ideell sektor
  • Utbildning inom journalistik, eller motsvarande
  • Goda kunskaper i engelska och andra språk

Anställningsvillkor

Tjänsten är ett föräldravikariat om 50 procent under perioden 1 oktober 2019 till och med 17 juni 2020. Tjänsten är placerad vid vårt kontor i Stockholm. Vi tillämpar målstyrd arbetstid. 

Vi har kollektivavtal (Tjänstemän Idea, Unionen och Akademikerförbunden).

Ansökan

Skicka din ansökan senast den 9 augusti 2019 till [email protected]. Ansökan ska innehålla ett personligt brev och ditt CV.

Frågor

För frågor om tjänsten kontakta verksamhetschef Anna Rohlin Larsson 08-400 219 29, [email protected], eller chefredaktör Anna Fröjd 08-400 219 67. Facklig representant Unionen Daniel Vergara 08 - 400 219 63.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons