SD-politiker tejpade för munnen på elev

Publicerad 2019-10-31 11:27

Sverigedemokraterna

Arkivbild.

En SD-politiker som arbetar som lärare har anmälts till polisen och Skolinspektionen efter att ha tejpat för munnen på en förstaklassare som hon ansåg var för högljudd på lektionen. SD-politikern, som har flera tunga poster i Hörby kommun, tar timeout från alla sina politiska uppdrag.

Händelsen inträffade på en skola i Hörby kommun för några dagar sedan, vilket Skånska Dagbladet var först att rapportera om.

Politikern är ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige samt ordförande i valberedningen. Hon var fram till i somras ordförande i barn- och utbildningsnämnden, och hon sitter fortfarande kvar som ledamot i nämnden.

Skolinspektionen bekräftar att politikern tejpat för munnen på ett barn i första klass, som ska ha varit för högljudd på lektionen.

— Det ska ha skett förra tisdagen eller onsdagen. Ett barn i klass 1 fick munnen tejpad av sin lärare, säger Elisabeth Malmstedt, enhetschef på avdelningen för tillsyn utifrån individärenden på Skolinspektionen i Lund, till Skånska Dagbladet.

Efter att händelsen anmälts till polisen och Skolinspektionen gav politikern beskedet att hon tar timeout från sina uppdrag, uppger Johan Ohlin, ordförande i Sverigedemokraterna i Hörby, för Skånska Dagbladet.

Politikern vill inte kommentera händelsen.

Köp en jättedyr julklapp

Antirasism är ingen vidare bra affärsidé. Vi har i alla fall inte blivit rika på det under de 25 år vi hållt på. Men det är såklart inte därför vi gör det vi gör, utan för att skydda demokratin. Därför har vi tagit fram det här pangerbjudandet lagom till jul: köp en jättedyr prenumeration.