SD-politiker tejpade för munnen på elev | Expo.se

Annons

SD-politiker tejpade för munnen på elev

Publicerad 2019-10-31 11:27

Sverigedemokraterna

Arkivbild.

En SD-politiker som arbetar som lärare har anmälts till polisen och Skolinspektionen efter att ha tejpat för munnen på en förstaklassare som hon ansåg var för högljudd på lektionen. SD-politikern, som har flera tunga poster i Hörby kommun, tar timeout från alla sina politiska uppdrag.

Händelsen inträffade på en skola i Hörby kommun för några dagar sedan, vilket Skånska Dagbladet var först att rapportera om.

Politikern är ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige samt ordförande i valberedningen. Hon var fram till i somras ordförande i barn- och utbildningsnämnden, och hon sitter fortfarande kvar som ledamot i nämnden.

Skolinspektionen bekräftar att politikern tejpat för munnen på ett barn i första klass, som ska ha varit för högljudd på lektionen.

— Det ska ha skett förra tisdagen eller onsdagen. Ett barn i klass 1 fick munnen tejpad av sin lärare, säger Elisabeth Malmstedt, enhetschef på avdelningen för tillsyn utifrån individärenden på Skolinspektionen i Lund, till Skånska Dagbladet.

Efter att händelsen anmälts till polisen och Skolinspektionen gav politikern beskedet att hon tar timeout från sina uppdrag, uppger Johan Ohlin, ordförande i Sverigedemokraterna i Hörby, för Skånska Dagbladet.

Politikern vill inte kommentera händelsen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons