Nazist misstänkt för misshandel under prideparad | Expo.se

Nazist misstänkt för misshandel under prideparad

Publicerad 2019-12-04 13:46

Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar i Borlänge.

En NMR-aktivist misstänks för misshandel i samband med prideparaden i Skövde. Arkivbild.

En medlem i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har delgivits misstanke för misshandel i samband med Prideparaden i Skövde i höstas. Offret är en man som blev sparkad och slagen efter att ha haft synpunkter på vad nazisterna höll på med.

Mitt under Prideparaden i Skövde i september dök ett tiotal medlemmar från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, upp på Hertig Johans torg i staden. De började filma och fotografera deltagare i pridetåget.

När en förbipasserande man i 30-årsåldern anmärkte på vad NMR-gruppen höll på och började prata med männen blev han angripen med sparkar och slag. Han fördes senare till sjukhus med ambulans.

Flera veckor efter händelsen hade fortfarande ingen person gripits. Men nu har en NMR-medlem delgivits misstanke för misshandel, rapporterar Mariestads-Tidningen.

Vittnen på plats filmade misshandeln. Med hjälp filmerna och andra vittnesuppgifter, kunde polisen ringa in den nu misstänkte personen, skriver tidningen.

Först utredde polisen om det fanns ett hatbrottsmotiv. Men det ströks när det visade sig att offret inte deltog i pride utan bara råkade befinna sig på platsen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons