SD reagerar efter Expos granskning | Expo.se

SD reagerar efter Expos granskning

Publicerad 2019-12-18 17:33

Sverigedemokraterna

Arkivbild.

Som Expo rapporterat har Lars Hein, SD-politiker i Bjuvs kommun, bland annat delat inlägg om att alla partier utom SD är landsförrädare. Nu reagerar partiets riksorganisation.
— Det språkbruk och innehåll som spridits kan inte beskrivas som annat än förkastligt, säger pressekreteraren Christian Krappedal till SVT Nyheter Helsingborg.

Förutom länkar från kända högerextrema nyhetssajter delade Lars Hein, som sitter i Bjuvs kommunstyrelse och fullmäktige, även en bild med texten ”Jag är hellre en stolt rasist än en feg landsförrädare”.

– Partiet har blivit varse om Heins inlägg och finner dem ytterst allvarliga. Det språkbruk och innehåll som spridits kan inte beskrivas som annat än förkastligt. Vi kommer givetvis hantera detta och tydligt markera att dessa åsikter inte accepteras eller hör hemma inom vårt parti, säger Christian Krappedal, pressekreterare för Sverigedemokraterna i ett mejl till SVT Nyheter Helsingborg.

Från Sverigedemokraterna lokalt i Bjuv är det dock fortfarande tyst. När Expo i går sökte partiets blivande kommunstyrelseordförande Mikael Henrysson för en kommentar skrev han att han ”har läst artikeln nu och har inga kommentarer. Det är inre affärer” i ett sms. Sedan svarade han inte på några fler frågor.

SVT Nyheter Helsingborg fick samma svar.

På riksnivå säger SD till SVT Nyheter Helsingborg att partiet ska gå igenom ärendet innan de kommunicerar ut om Hein kan fortsätta sina uppdrag.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons