Annons

Nazist åtalas för hatinlägg mot judar och muslimer

Publicerad 2020-04-15 15:27

Nordiska motståndsrörelsen

En 57-årig kvinnlig medlem i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen åtalas misstänkt för flera fall av hets mot folkgrupp. Hon ska ha skrivit hatiska inlägg om judar, invandrare, muslimer och hyllat Hitler.

Kvinnan är misstänkt för åtta olika fall av hets mot folkgrupp. I alla fallen rör det sig om inlägg på ryska sociala nätverket VK.

Hon misstänks ha skrivit hatiska inlägg om invandrare, judar, muslimer, hyllat Adolf Hitler som sin störste idol, använt nazistiska slagord som ”hell seger” och lagt ut bilder med hakkors. Inläggen har anmälts av den ideella föreningen Näthatsgranskaren.

I förhör bekräftar kvinnan att hon är medlem i Nordiska motståndsrörelsen. Men mycket fler svar än så ger hon inte på polisens frågor. 57-åringen svarar oftast med ”inga kommentarer” eller att hon inte känner igen inläggen. Hon förnekar brott.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här. 

Annons