Varför blir man extremist?

Publicerad 2020-05-05 07:53

Faktalabbet

Säpo skriver i sin senaste årsrapport att extremister gått från att vara maskerade och dolda till synliga och stolta. Men vilka är det som dras till extrema rörelser? Faktalabbet har intervjuat professor Tore Bjørgo som är chef för Senter för ekstremismeforskning vid Oslo universitet.

Rakade skallar och vita skjortor, eller svarta flaggor som vajar. Extremistiska rörelser väcker djup avsky hos de allra flesta – ändå söker sig människor till dem. En som studerat varför, och hur det sker, är Tore Bjørgo, professor vid Oslo universitet och ledare för Center för extremismforskning …

LÄS HELA INTERVJUN HÄR,

 


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.