Varför blir man extremist? | Expo.se

Annons

Varför blir man extremist?

Publicerad 2020-05-05 07:53

Faktalabbet

Säpo skriver i sin senaste årsrapport att extremister gått från att vara maskerade och dolda till synliga och stolta. Men vilka är det som dras till extrema rörelser? Faktalabbet har intervjuat professor Tore Bjørgo som är chef för Senter för ekstremismeforskning vid Oslo universitet.

Rakade skallar och vita skjortor, eller svarta flaggor som vajar. Extremistiska rörelser väcker djup avsky hos de allra flesta – ändå söker sig människor till dem. En som studerat varför, och hur det sker, är Tore Bjørgo, professor vid Oslo universitet och ledare för Center för extremismforskning …

LÄS HELA INTERVJUN HÄR,

 


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons