Åtalas för misshandel av sambo och narkotikabrott | Expo.se

Åtalas för misshandel av sambo och narkotikabrott

Publicerad 2020-10-26 13:44

Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar i Borlänge.

En person som haft en ledande roll i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen åtalas för flera brott, bland annat för misshandel av sin tidigare sambo och narkotikabrott.

Den 34-årige mannen, som haft en framträdande roll i Nordiska motståndsrörelsen, NMR, i Stockholm, åtalas för att ha misshandlat och ofredat sin tidigare sambo. I förhör vittnar kvinnan om upprepade våldsamma incidenter och att hon fruktat för sitt liv. Den misstänkte mannen förnekar brott.

34-åringen åtalas även för rattfylleri och ringa narkotikabrott efter att ha kört bil under påverkan av amfetamin. I bilen fann polisen en mindre mängd narkotika.

Vid en husrannsakan hos mannen beslagtogs dessutom flera kapslar av vad som visade sig vara dopningsmedel. För det åtalas han för ringa dopningsbrott.

Ledande roll i NMR

Mannens har ingen lång historia som aktiv i NMR, men gjorde en snabb karriär inom organisationen efter att NMR förra året drabbades hårt av avhopp. Avhoppen skedde i samband med att flera ledande personer bröt sig ut ur organisationen och bildade Nordisk Styrka.

34-åringen fick en tid efter splittringen en framträdande roll inom NMR:s så kallade Näste 1, som NMR benämner avdelningen som inkluderar Stockholm, Uppsala och Gotland.

34-åringens nuvarande status och eventuella roll i NMR i dag är oklar, men han medverkade åtminstone vid en manifestation som organisationen höll i Stockholm i februari och i interna aktiviteter fram till slutet av april.   


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons