Annons

Döms för hets i SD-vänlig Facebookgrupp

Publicerad 2020-10-15 06:53

Polisen kritiseras för hur den utreder hat och rasism på nätet.

I ett inlägg på Facebookgruppen ”Vi som stödjer Sverigedemokraterna” uppmanas det till mord på somalier och afghaner. Nu döms en 56-årig kvinna för hets mot folkgrupp.

Expo har tidigare uppmärksammat den våldsamma retoriken som sprids i olika Facebookgrupper som stödjer Sverigedemokraterna. Det handlar om uppmaningar att spränga moskéer, rensa ut muslimer och att agera med vapen mot landsförrädarna i den svenska regeringen.

Nu dömer Örebro tingsrätt en 56-årig kvinna för kommentarer hon skrivit i Facebookgruppen ”Vi som stödjer Sverigedemokraterna”.

I gruppen uppmanar kvinnan bland annat till att somalier och afghaner ska skjutas. ”Ett skott i pannan borde dom få Dom kommer hit och bara kräver en massa fy fan för dom”, skriver hon bland annat.

Hon döms för hets mot folkgrupp till villkorlig dom och dagsböter.

Bakom anmälan mot kvinnan står den ideella föreningen Näthatsgranskaren.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här. 

Annons