Expo och projektet Data för demokrati söker kommunikativ projektledare | Expo.se

Annons

Expo och projektet Data för demokrati söker kommunikativ projektledare

Publicerad 2021-04-08 10:51

På Expo arbetar vi varje dag för att stärka demokratin och minska inflytandet från rasistiska organisationer och idéer. Nu söker vi dig som är en kommunikativ projektledare med vana av att presentera komplicerad data på ett enkelt och engagerande sätt i skrift, för en längre projektanställning.

Vårt samhälle befinner sig i ett avgörande skede. Nu om någonsin är det läge att låta ditt arbete skapa förändring på riktigt – och den möjligheten erbjuder vi dig nu!

Som ett svar på polarisering och minskat utrymme för ett fritt civilsamhälle drar Expo hösten 2021 igång projektet Data för demokrati. Projektet syftar till att stärka arbetet för ett mer demokratiskt Sverige genom att öka civilsamhällets förmåga att möta hotet från nationalistiska och auktoritära politiska krafter. Till grund för projektet tas en större attitydmätning fram som kommer att  ge oss en bättre förståelse för dagens politiska landskap. Ditt jobb blir att leda projektet.

 

Projektledare med resultatansvar

Som projektledare för projektet Data för demokrati jobbar du tätt tillsammans med analytikern. Till er hjälp har ni Expos nätverk av forskare och organisationer med vana av liknande arbete.

Du leder projektet och säkerställer att budget och tidsplan hålls samt att projektdokumentation upprättas.  Det är du som har huvudansvar för att författa projektets rapport. Därför behöver du vara en duktig skribent och ha ett öga för kommunikation. Vi ser gärna att du har jobbat med projekt inom häradet utredning/analys/opinion tidigare. Övriga arbetsuppgifter kan vara att arrangera seminarier och att vara primär kontakt mot samarbetspartners som andra civilsamhällesorganisationer och forskare.

Som person är du lösningsorienterad, driven, kreativ och strukturerad. Och du har ett stort intresse för politik. För att trivas på Expo ska du gilla att diskutera samhällsfrågor och må bra av utmaningar och tempo. Du kan förvänta dig en stöttande arbetsplats där vi bryr oss om våra kollegors välmående och där alla tillsammans kavlar upp ärmarna och hugger i i arbetet mot ett gemensamt mål.

 

Kvalifikationer

- minst tre års erfarenhet av projektledning med budget- och resultatansvar inom häradet utredning/analys/opinion

- duktig skribent

- intresse för samhällsfrågor och politik

- van beställare av exempelvis undersökningar eller kommunikationstjänster

- goda kunskaper i engelska då du kommer att samarbeta med engelskspråkiga personer

- dokumenterat god samarbetsförmåga

 

Meriterande

- erfarenhet av enkätutformning

- sakkunskap i frågor om rasism och demokrati eller närliggande områden.

- erfarenhet av personalansvar

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsförmåga eller etnisk och religiös tillhörighet. 

 

Om projektet

Projektet Data för demokrati syftar till att rusta det svenska civilsamhället till att på ett mer strategiskt sätt att möta det ökade hotet från nationalistiska och auktoritära krafter. Vi gör det genom att skapa bättre förståelse för det nya politiska landskapet där invandring, identitet och kultur står i centrum för debatten. Basen är en attitydsmätning som genomförs i samarbete med en extern leverantör. Undersökningsresultaten presenteras i en rapport och ligger till grund för den prognosmodell vi utvecklar och i projektets slutfas testar tillsammans med en civilsamhällesorganisation.

Projektet finansieras av Postkodstiftelsen.

 

Om Expo

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden antirasistisk stiftelse. Genom journalistik, utbildning och opinionsbildning arbetar vi för att uppfylla vår vision om en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.

Anställningsvillkor

Rollen som projektledare är en visstidsanställning  om 100 % under 16 månader med start under augusti 2021. Tjänsten är placerad vid vårt kontor i Stockholm, alt på distans. Vi tillämpar målstyrd arbetstid.

Vi har kollektivavtal (Tjänstemän Fremia, Unionen och Akademikerförbunden).

 

Ansökan

Skicka din ansökan senast den 2 maj 2021 till [email protected], skriv ”ansökan projektledare” i ämnesraden. Ansökan ska innehålla ditt CV, personligt brev samt ett arbetsprov bestående av en text du skrivit på svenska, valfritt ämne och max 2 sidor långt.

Expo samarbetar i denna rekrytering med Working For Change och använder sig av Kompetensmetoden för att säkerställa att vi når en mångfald av kandidater samt att vi genomför en inkluderande rekrytering. Dina ansökningshandlingar kommer därför att vidareförmedlas till Working For Change som kommer att behandla uppgifterna som personuppgiftsbiträde för Expo.

Läs mer om vår personuppgiftsbehandling här.

Frågor

För frågor om tjänsten kontakta verksamhetschef Anna Rohlin Larsson 08-400 219 29, [email protected], eller vd Daniel Poohl 08-400 219 60.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons