Fauci: Rasism bakom hög dödlighet i covid-19 | Expo.se

Annons

Fauci: Rasism bakom hög dödlighet i covid-19

Publicerad 2021-05-18 15:21

Anthony Fauci som leder USA:s respons mot covid-19 säger att rasism tveklöst lett till en oacceptabel ojämlikhet i människors hälsa. Av de som dött eller blivit svårt sjuka av covid-19 i USA tillhör en oproportionerlig andel minoriteter, rapporterar AP.

Det var i söndags under en ceremoni på Emory University som Anthony Fauci tog upp hur USA:s minoriteter drabbats oproportionerligt hårt i pandemin. Fauci tog upp att anledning nära fullt ut beror på ogynnsamma förhållanden som många minoriteter föds in och som är ”obestridliga effekter av rasismen i vårt samhälle”.  Han tog bland annat upp att minoriteter har sämre tillgång till en bra diet och sjukvård.

”Covid-19 har riktat ett starkt ljus på vårt samhälles misslyckanden, säger Facui”, rapporterar AP.

Fauci uppmanade studenterna att  när samhället återgår till det normala inte glömma att en stor del av befolkningen som dött eller tvingats få sjukhusvård varit från minoritetsgrupper.
Tidigare har flera amerikanska delstater deklarerat rasism som en akut hälsokris.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons