Polistillslag mot italiensk fascistgrupp | Expo.se

Annons

Polistillslag mot italiensk fascistgrupp

Publicerad 2021-05-24 14:34

Polisen visade upp delar av de vapen och propaganda de tog i beslag.

Italiensk polis slog till mot medlemmar i fascistgruppen Ultima Legione. Vapen, nazistflaggor och bilder av diktatorn Benito Mussolini beslagtogs.

Det var på torsdagen som italiensk polis meddelade att de gjort tillslag mot 25 personer som ingår i gruppen Ultima Legione, rapporterar Reuters.

Medlemmarna är misstänkta för att via nätet ha spridit hat mot muslimer, homosexuella och judar. Gruppen kallar sig fascistisk och förespråkar, enligt ett uttalande från polisen, våld som politisk metod.

Vid husrannsakningarna, som skedde i 18 olika städer, omhändertogs vapen, ammunition, knivar och stora mängder av nazistisk och fascistisk propaganda.

– De ville bygga ett nytt fascistiskt parti, berättade Eugenio Spina, chefen för polisgrenen som ägnar sig åt att bekämpa terrorism och extremism, enligt Reuters.

Enligt Eugenio Spina har utredningen pågått sedan 2019. Han berättade även att gruppmedlemmarna är coronaförnekare som menar att pandemin är en konspiration.  

Polisen utreder i nuläget i två personer misstänkta för vapenbrott.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons