NMR-aktivist döms för olaga hot | Expo.se

NMR-aktivist döms för olaga hot

Publicerad 2021-06-09 12:30

Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar i Borlänge.

Den 29-årige mannen är aktiv i NMR. Genrebild.

En aktivist från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen döms för olaga hot. Mannen har hotat en kvinna som han anklagar för vandalisering av hans hus.

Den 29-årige mannen dömdes på onsdagen av Borås tingsrätt för olaga hot. Han har via sociala medier hotat en kvinna och hennes familj.

Det framkommer i rättegången att han håller kvinnan ansvarig för att bland annat ha satt upp klisterlappar och klottrat på det hus där han bor. Han förnekar samtidigt att han skulle ha skickat hoten. Kvinnan å sin sida förnekar all inblandning i vandaliseringen.

Tingsrätten dömer mannen till dagsböter och att han ska betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mannen är aktiv i Nordiska motståndsrörelsen i Sjuhäradsregionen där han har en ledande roll. Expo har tidigare kunnat berätta att mannen även låg bakom den NMR-kopplade sajten Herrljunga nyheter.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons