NMR-aktivist slog äldre kvinna till marken – åtalas för misshandel | Expo.se

NMR-aktivist slog äldre kvinna till marken – åtalas för misshandel

Publicerad 2021-06-16 15:28

Under en nazistmanifestation i Vetlanda i mars knuffades en förbipasserande kvinna till marken och skadade sig. Nu åtalas en NMR-aktivist misstänkt för misshandel. Genrebild.

Åtal väckt mot den NMR-aktivist som knuffade en förbipasserande kvinna till marken i Vetlanda. Mannen är också åtalad för skadegörelse och snusstöld.

I slutet av mars hade ett antal NMR-aktivister samlats utanför en galleria i centrala Vetlanda, Småland, för en manifestation. Bakgrunden var en händelse ett par veckor innan där en man gått till attack med kniv mot sju personer på öppen gata i stan. Mannen häktades efter händelsen misstänkt för mordförsök. Mannens ursprung i Afghanistan, dit han också väntade på utvisning, fick nazisterna i Nordiska motståndsrörelsen att mobilisera i Vetlanda.

Den 20 mars bad en förbipasserande äldre kvinna aktivisterna från nazistorganisationen att gå därifrån. Hon blev då knuffad till marken av en av nazisterna. Kvinnan slog sig i huvudet, handen och benet.  Nu har åtal väkts mot NMR-aktivisten som är misstänkt för misshandel.

Samtidigt som mannen åtalas för misshandeln i Vetlanda åtalas han också för ett fall av skadegörelse genom klotter i oktober 2020 och för en snusstöld, till ett värde av 1 300 kronor, sommaren 2019.

Den misstänkte är sedan tidigare dömd för brott mot knivlagen, våldsamt motstånd, försök till våld mot tjänsteman och ett par trafikförseelser bland annat grovt rattfylleri.

Något datum för rättegång är inte fastställt än.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons