Livstids fängelse för attack mot synagoga | Expo.se

Annons

Livstids fängelse för attack mot synagoga

Publicerad 2021-07-21 14:38

Synagogan Congregation Chabad i Kalifornien.

Gärningsmannen bakom dödsskjutningen mot en synagoga i Kalifornien 2019 erkänner sig skyldig och går med på livstids fängelse utan möjlighet till permission

Det var i april 2019, under den judiska påsken pesach, som John T. Earnest öppnade eld med ett halvautomatiskt gevär i en synagoga i orten Poway utanför San Diego. En kvinna, Lori Gilbert Kaye, 60, dödades och tre personer sårades.

Skytten, John T. Earnest, som flydde från platsen i en bil ringde själv larmtjänst.

I domstolstolsförhandlingarna kom det fram att han sagt att han utfört skjutningen i synagogan och förklarade: ”Jag försöker bara försvara min nation från det judiska folket. … judiska människor förstör den vita rasen.” Det rapporterar Washington Post.

Earnest anklagades för fler än 100 statliga och federala brott, inklusive mord, hatbrott, skada mot religiös egendom och hinder för fri utövande av religiösa övertygelser.

Enligt San Diegos distriktsadvokatkontor undvek Earnest, nu 22, på tisdagen dödsstraff genom att erkänna sig skyldig till anklagelser som omfattade mord och mordförsök, rapporterar Washington Post.

John T. Earnest kommer därmed tillbringa resten av sitt liv i fängelse utan möjlighet till permission.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons