Coronaförnekare dog av covid-19 | Expo.se

Annons

Coronaförnekare dog av covid-19

Publicerad 2021-08-31 11:15

Robert David Steele

Robert David Steele.

Den högerextrema konspirationsteoretikern och coronaförnekaren Robert David Steele har avlidit i sviterna av covid-19.

Robert David Steele, en före detta CIA-officer, som kallat corona för en bluff lades i början av augusti in på sjukhus på grund av covid-19, kort efter att han talat för en stor folkmassa på ett högerextremt evenemang i Belfast, rapporterar Vice News.

Mötet arrangerades av Arise USA, rapporterar Maine Public, en grupp som motsäger sig restriktioner kopplade till coronapandemin. Gruppen hävdar också att det amerikanske valet var riggat och Donald Trump egentligen vann.

”Jag kommer inte att ta vaccin, även om jag testades positiv för vad de kallar ’COVID’ i dag”, skrev Steele i sitt sista blogginlägg den 17 augusti, åtföljt av en bild av honom ansluten till vad som enligt Vice News verkar vara en respirator. Steele skrev även i inlägget, att hans lungor inte längre fungerade.

QAnon-troende

Steele var känd för sina antisemitiska utspel och konspirationsteorier. Han hävdade bland annat att NASA driver en slavkoloni bestående av barn på Mars och han var en anhängare av QAnon-konspirationen, som menar att Donald Trump kommer att övervinna en global dold makt bestående av barnätande satanister som ligger bakom en pedofil traffickingverksamhet.

Steele menade även att amerikanska militärbaser användes för smuggling av guld och barn. ”Vi normaliserar pedofili och idioti!” sa på ett mötet i Belfast, enligt Maine Public, och tillade: ”Vi normaliserar förstörelsen av familjen.”

Enligt Vice News meddelades Steeles död av en av hans vänner på sociala medier. Han dog på ett sjukhus i Florida. Han var i delstaten som den sista etappen av sin Arise USA-turné.

Robert David Steel blev 69 år. 


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons