Nytt nummer i butik | Expo.se

Annons

Nytt nummer i butik

Publicerad 2021-09-28 11:50

Expo #3 2021/Suveräna medborgarrörelsen Tusenmannamarschen
Expo #3 2021

Kan ett fingeravtryck, en hårtuss, några kolon runt namnet och en poststämpel frigöra dig från staten och juridiskt placera dig utanför lagen? Det tror anhängare av den suveräna medborgarrörelsens idéer. En rörelse som vi nu ser de första svenska exemplen på. Det och mycket mer i nya numret av Expo. I butik från och med i dag.

I det här numret av Expo djupdyker vi i den suveräna medborgarrörelsen. Är den på väg att få fäste i Sverige?

I USA, där rörelsen har sitt ursprung, ses den som ett inhemskt terrorhot och dess metoder beskrivs ofta som pappersterrorism - med skattefusk, ekobrott och rader av överklaganden och bestridanden för att störa myndigheter. Nu ser vi tecken på att rörelsens tankegods börjar spridas även här. Och det är i de konspiratoriska och myndighetsskeptiska corona-protesterna som idéerna vädrar morgonluft.

Vi tittar också närmare på de alternativa finansieringsmöjligheter som extremhögern har i kryptovalutor. Vi synar porrens politiska dimension. Vi berättar om antisemitismen som frodats inom den brittiska socialdemokratin och ger en bakgrund till talibanernas rasism med hjälp av Anders Fänge, mångårig landschef för Svenska Afghanistankommittén.

Nya numret av Expo finns nu i de flesta välsorterade tidningsbutiker och går även att köpa online via Pressbyrån och Tidningskungen. Blir du prenumerant kan du ta del av innehållet digitalt som e-tidning eller via vår app. Förutom det aktuella numret får du tillgång till hela vårt tidskriftsarkiv.
 
Med ett år kvar till valet spelar du en avgörande roll för vår kraft att fortsätta granska den organiserade rasismen. Vi behöver bli fler och tror att fler skulle ha nytta av oss. Kanske mer nu än någonsin. Stöd oss genom att köpa tidningen, eller teckna en prenumeration.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons