SD-tjänsteman utestängs från partiet | Expo.se

SD-tjänsteman utestängs från partiet

Publicerad 2021-10-28 11:39

Riksdagen

Den tjänsteman på Sverigedemokraternas riksdagskansli med vit makt-kopplingar som Expo avslöjade har lämnat partiet. SD har dessutom beslutat att han inte får bli medlem igen, rapporterar Sveriges Radio.

Expo avslöjade tidigare i oktober att en tjänsteman på Sverigedemokraternas riksdagskansli samtidigt var aktiv i den svenska vit makt-miljön. Tjänstemannen hade parallellt med riksdagsarbetet samröre med den rasideologiska föreningen Det fria Sverige. Han hade dessutom under en längre tid varit aktiv i ett projekt för att skapa lokala separatistiska ”svenska zoner”.

Efter Expos avslöjande meddelade SD att partiet inlett ett uteslutningsärende mot mannen och att han i väntan på den var avstängd från sitt arbete. Nu rapporterar Sveriges Radio att tjänstemannen lämnar partiet.

Enligt vad partiets presstjänst i mejl uppger till Sveriges Radio så har Sverigedemokraternas medlemsutskott även fattat beslut om en så kallad utestängning, vilket innebär att personen inte kan bli medlem igen, om inte partistyrelsen ger sitt godkännande.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons