Antivaccingrupp planerade mord på politiker | Expo.se

Antivaccingrupp planerade mord på politiker

Publicerad 2021-12-16 13:58

Genrebild.

Tyska motståndare till landets coronapolitik planerade i en chattgrupp mord på ledande politiker. Polisen genomförde på onsdagen tillslag mot flera adresser i Dresden.

Det var för en vecka sedan som myndigheterna i Tyskland uppmärksammades på att det fanns mordplaner mot Sachsens ministerpresident Michael Kretschmer (CDU) .

Avslöjandet kom efter att journalister på public service-kanalen ZDF infiltrerat en sluten chattgrupp i meddelandeappen Telegram. I chattgruppen diskuterades det att Kretschmer skulle dödas på grund av delstatsregeringens coronapolitik och för att han uttalat stöd för vaccin, rapporterar TT.

Michael Kretschmer
Michael Kretschmer. Foto: Sandro Halank-Wikimedia 

Varnar för radikalisering

Den sachsiska kriminalpolisens särskilda insatsstyrka deltog på onsdagen i husrannsakningar mot flera adresser i Dresden. Personer i Telegramgruppen tros ha tillgång till både skjutvapen och armborst. Fallet rubriceras som förberedelse till ett grovt, statshotande våldsdåd, rapporterar TT.

Läs mer: "Oro i Tyskland för högerextrem mobilisering".

Politiker och experter har den senaste tiden varnat för en radikalisering av proteströrelsen mot den tyska coronapolitiken och att det riskerar leda till terrordåd av militanta covidförnekare och vaccinmotståndare. Nya demonstrationer mot coronarestriktioner väntas under helgen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons