Ytterligare fängelsedom efter upplopp | Expo.se

Ytterligare fängelsedom efter upplopp

Publicerad 2022-03-21 14:35

Det blev tumultartade scener när NMR demonstrerade i Göteborg 2017. Flera har tidigare dömts för sin inblandning. Nu har ytterligare en person dömts.

En person döms till fängelse för sin inblandning i kravallerna i Göteborg 2017, då aktivister från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen attackerade polis och journalister.

I anslutning till bokmässan i Göteborg den 30 september 2017 anordnade Nordiska motståndsrörelsen, NMR, en demonstration. Tumult utbröt och såväl poliser som journalister attackerades av nazisterna.

Sedan tidigare har flera av aktivisterna dömts för sin inblandning i händelsen. På tisdagen förra veckan meddelade Göteborgs tingsrätt att ytterligare en person döms för våldsamt upplopp. Han döms till två månaders fängelse.

Mannen har flera domar i bagaget. Han har bland annat fällts för våldsamt upplopp i samband med attacken i Kärrtorp 2013.

Mannen var en av dem som 2019 lämnade NMR i anslutning till att utbrytarorganisationen Nordisk styrka grundades. Han har sedan dess även lämnat den organisationen och uppger i huvudförhandlingen att han i dag inte har något samröre med ”liknande” grupperingar.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons