Nytt avsnitt av Studio Expo | Expo.se

Nytt avsnitt av Studio Expo

Publicerad 2022-05-20 13:21

Nytt specialavsnitt av Studio Expo helt ägnat åt årsrapporten 2021
Podd

I det tredje avsnittet av Studio Expo fokuserar vi på var den svenska rasideologiska miljön befinner sig just nu – och hur vi ser utvecklingen framåt.

Aktiviteten i den svenska rasideologiska miljön var förra året på rekordlåga nivåer.  

Men samtidigt som de traditionella formerna av aktivism minskade så ökar den högerextrema medieproduktionen. Unga högerextremister söker sig till mer slutna digitala gemenskaper där mycket rå rasism och en glorifiering av våld och terror odlas.  

Hur påverkar utvecklingen den framtida risken för våld? Och vad händer med de vänskapsband som knutits mellan extremhögern och den konspirationistiska miljön under coronapandemin nu när restriktionerna lyfts? 

Nytt specialavsnitt av Studio Expo

Sedan 2008 har Expo släppt årsrapporter över den svenska rasideologiska miljön. Rapporten visar på de senaste trenderna, pekar ut framtida risker, beskriver de aktiva aktörerna och redovisar data över utvecklingen – även på regional nivå.     

I det nya avsnittet av Studio Expo fokuserar vi helt på rapporten för att ge en lägesbild av var den svenska extremhögern står just nu och vår analys av vad vi kan förvänta oss kommande året. Lyssna på senaste avsnittet av Studio Expo här eller på andra ställen där poddar finns.

I avsnittet medverkar Jonathan Leman och Daniel Poohl. Programledare är Anna Fröjd. Lyssna också på våra tidigare avsnitt i din poddspelare eller via länkarna här.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons