Därför vill SD sänka Morgan Johansson | Expo.se

Därför vill SD sänka Morgan Johansson

Publicerad 2022-06-07 17:52

Morgan Johansson och Magdalena Andersson vid en pressträff

Sverigedemokraterna har under en längre tid drivit kampanj mot inrikes- och justitieminister Morgan Johansson i sina kanaler.

Podd

Sverigedemokraternas misstroendeförklaring mot Morgan Johansson misslyckades. Justitie- och inrikesministern klarade sig undan avsättningshotet SD riktade mot honom i förra veckan. Men varför är SD så fixerade vid just Morgan Johansson?

Högeroppositionen har länge varit missnöjda med hur ministern skött sitt uppdrag – dessutom innehåller hans ministerportfölj frågor som är några av högeroppositionens viktigaste i sin kritik av regeringens förda politik. Utöver det har ministern också kritiserats av konstitutionsutskottet sedan tidigare.

Men hur kommer det sig att Sverigedemokraterna under en längre tid fokuserat på att utmåla Morgan Johansson som Sveriges sämsta minister i flera av sina kanaler? Varför är man villig att riskera en regeringskris med mindre än 100 dagar kvar till valet? Och hur tog SD emot beskedet att den politiska vilden Amineh Kakabaveh la ner sin röst och räddade kvar Morgan Johansson?

Det pratar vi om i det här extraavsnittet av Studio Expo.

Programledare: Erik Glaad
Medverkande: Morgan Finnsiö


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons