Tidigare SD-politiker döms för styckmord | Expo.se

Tidigare SD-politiker döms för styckmord

Publicerad 2022-07-12 11:21

Den före detta SD-politiker som varit misstänkt för mord, brott mot griftefriden och grovt vapenbrott döms till 16 års fängelse.

Den före detta SD-politikern, som är i 60-årsåldern och som suttit häktad sedan november förra året, dömdes på tisdagen i Stockholms tingsrätt för mord, brott mot griftefriden och grovt vapenbrott till fängelse i 16 år.

Mordet ska ha begåtts i en lägenhet i Nyköping någon gång mellan den 30 augusti och 16 september 2021 då lokalpolitikern sköt offret i huvudet med en pistol. Efteråt ska mannen ha styckat kroppen, flyttat kroppsdelarna  och spridit dem på olika platser i Stockholm och Nyköping. Delar av offrets kropp hittades i mitten av september 2021.

Mannen har haft flera politiska uppdrag för Sverigedemokraterna i Nyköping – bland annat i kommunstyrelsen och även i kommunfullmäktige där han tjänstgjort i tio år. Efter att han häktades avsade han själv sina politiska uppdrag och partiet drog in hans medlemskap. Mannen var medlem i Sverigedemokraterna från 1990.

Den tidigare SD-politikern har erkänt gärningarna han döms för, men menar att han sköt mannen av misstag - något som tingrätten inte tror på utan menar att han avsåg att döda med skottet.  


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons