Nya avslöjanden om SD:s propagandakrig | Expo.se

Nya avslöjanden om SD:s propagandakrig

Publicerad 2022-09-02 10:30

Tobias Andersson, SD:s rättspolitiska talesperson, har haft ledande roll i SD:s hemliga trollfabrik. Här tillsammans med Emil Eneblad, företrädare för Ungsvenskarna.

Tobias Andersson, nu SD:s rättspolitiska talesperson, har haft ledande roll i SD:s hemliga trollfabrik. Här tillsammans med Emil Eneblad, företrädare för Ungsvenskarna som också var engagerade.

Podd

I veckans Studio Expo pratar vi om Sverigedemokraternas propagandakrig och tvivelaktiga påverkansmetoder.

Sverigedemokraternas kommunikationsstrategi och okonventionella påverkansmetoder har skapat rubriker och väckt frågor under större delen av partiets historia som riksdagsparti.

Det har varit rasistiska valfilmer, historieförvanskande ”dokumentärer” om Socialdemokraterna, återvandringståg, propagandakanaler som Riks och inför årets val – nyheter om koordinerat nätkrigande och uthängningar av politiska motståndare på uppdrag av partitoppar.

Hur fungerar SD:s trollfrabrik och vilka hatstormar orkestreras från partihögkvarteret? Och varför får inte partiets satsning på propagandavideor och trollarméer tydligare negativa konsekvenser?

 

I veckans avsnitt av Studio Expo gästas vi av tidningen ETC:s grävreporter Eigil Söderin och pratar om SD:s propagandakrig på väg mot makten. Med i studion är också Anna Fröjd som programleder och Niclas Nilsson och Jonathan Leman.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons