I huvudet på Visbyterroristen | Expo.se

I huvudet på Visbyterroristen

Publicerad 2022-11-04 06:00

Theodor Engström står åtalad för bland annat terroristbrott genom mord och försök till terroristbrott genom försök till mord.
Podd

I tisdags väcktes åtal mot den misstänkta Visbymördaren Theodor Engström. Kort efter mordet kunde Expo avslöja att den misstänkte terroristen och mördaren tidigare varit medlem i Nordiska motståndsrörelsen, NMR.

Tidigt i förundersökningen sa åklagare att Engströms högerextrema aktivitet inte var direkt kopplat till mordet i Visby.

Men stämmer det? När polisen förundersökning blivit offentlig framträder en annan bild. Vad går att utläsa av de drygt 1500 sidor som utgör förundersökningsprotokollet? Och stämmer det verkligen som SD-kopplade Samnytt skriver, att Jimmie Åkesson var en uttänkt måltavla för den högerextrema Engström?

Programledare är Erik Glaad. Expos reporter Anders Dalsbro och reseracher och utbildare Morgan Finnsiö är gäster i studion.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons