Ädel klamrar sig fast | Expo.se

Ädel klamrar sig fast

Publicerad 2022-12-02 10:33

Rebecca Ädel klamrar sig kvar vid sina uppdrag i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen – trots att SD vill att hon hoppar av.
Podd

2012 var lärarstudenten Rebecca Ädel aktiv som skribent och noggrann korrekturläsare på nazistsajten Nordfront. Det avslöjade Expo tillsammans med Expressen i samband med att Rebecca Ädel, nu högstadielärare, i oktober i år valdes in i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Nynäshamn.

Avslöjandet satte snurr på en politisk karusell och Ädel är nu avstängd från sitt lärarjobb men sitter kvar i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen som politisk vilde.

I det här avsnittet pratar vi om språknazisten i Nynäshamn som klamrar sig fast vid sina politiska uppdrag mot sitt tidigare partis vilja, om rapporteringen efter vårt avslöjande och om det finns mer att avslöja.

Gäster i studion är David Baas, reporter på Expressen och Expos reporter Erik Glaad.

Programledare är Anna Fröjd.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons