Tidskriften Expo – nu i butik | Expo.se

Tidskriften Expo – nu i butik

Publicerad 2023-09-26 08:18

#3-2023

I nya numret av Expo granskar vi friskoleentreprenörerna Hans och Barbara Bergströms finansiering av tidningar som sprider konspirationsteorier och rasism, nöjeshistorikern Kalle Lind läser högerextrema dystopier ur Expos arkiv och vi tittar närmare på Elon Musks radikalisering och förändringen av X. Dessutom har vi rest till Mallorca.

I det här numret av Expo granskar vi friskoleentreprenörerna Hans och Barbara Bergström som genom sin stiftelse The Hans and Barbara Bergstrom Foundation stöttat flera medieprojekt som sprider högerextrema konspirationsteorier och i ett fall även förintelseförnekelse och ren nazistisk propaganda.

Vi berättar också om hur Elon Musk gått från att vara en progressiv affärsman med samarbetssvårigheter till att bli en superspridare av rasism och hat. Vi har även låtit nöjeshistorikern och Snedtänkt-profilen Kalle Lind dyka ner i en rad högerextrema dystopier för att ta reda på vilken framtid högerextrema propagandaförfattare målar upp.

Dessutom har vi rest till Mallorca där en i dag kristen minoritet – Xuetes – fortfarande lever med erfarenheter av den antisemitism som institutionaliserades under den spanska inkvisitionen.

Vi har besökt Frankrike där allt fler stora medier står under högerextremt inflytnade. Och vi analyserar SD:s första år som biträdande regeringsparti åt Tidöregeringen.

Det och mycket mer kan du läsa om i Expo #3 2023. Mer om numet här

Tidningen finns att köpa i butik från och med den 26 september. Teckna en prenumeration för att få digital tillgång till numret genom vår app och e-tidning. Där hittar du dessutom samtliga tidskriftsnummer, från starten 1995 fram till i dag.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons