Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Contra och invandringen

Publicerad 2003-04-18 16:01

(Expo nr 3 - 1996) Högerextremisterna kring tidskriften Contra, som bildades av Carl G Holm som en utbrytning ur Demokratisk Allians 1975, har legat lågt i frågor om flyktingpolitiken. I nummer 2/96 sker en kursändring.

Med stöd från bland annat skrifter och artiklar av Åke Wedin, som leder den flyktingfientliga lobbyn Samfundet för nationell och internationell utveckling, Gunnar Jervas och Eskil Block, förespråkar artikelförfattaren Tommie Ullman den klassiska tesen »hjälp på plats«, som innebär att flyktingpolitik ska ersättas med biståndspolitik.

Tidigare förespråkade Contra en mer liberal invandrarpolitik, och tidskriften var definitivt antirasistisk. Sedan några år har dock flyktingfientliga skribenter som Magnus Cappelin och Erik Groth Eriksen fyllt insändarspalterna i Contra, och för något nummer sedan flirtade Contra med vikingarockbandet Ultima Thule.

© Expo 1996

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.