Contraflirt med vit makt-musiken

Publicerad 2003-04-18 16:02

(Expo nr 2 - 1995)

Sedan starten 1975 har tidskriften Contra värvat prenumeranter och sympatisörer bland obetänksamma ungmoderater och traditionella högerextremister.

Möjligen är en kursändring på gång. I Contras senaste nummer, (5/95) skriver Alex Eriksson en inställsam artikel om skinheadbandet Ultima Thule och «hetsen från den moraliska eliten«. Detta är Contras första riktiga artikel om skinheads - en grupp som tidningens medarbetare annars brukar tala om i ytterst föraktfulla termer, men som under 90-talet bör vara den mest tacksamma gruppen att värva nya läsare bland.

Sedan årets början är Contras korrespondent i Mellanöstern Bertil Wedin, en före detta FN-officer bosatt på Cypern som tidigare haft kontakter med både NRP och den sydafrikanska underrättelsetjänsten.

© Expo 1995

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.