EAP:s många fronter

Publicerad 2003-04-18 15:59

(Expo nr 2-1996)

Det högerextrema EAP, en avläggare till den amerikanska moderorganisationen som leds av antisemiten och konspirationsteoretikern Lyndon LaRouche, blev på 1980-talet känt för sina intensiva hatkampanjer mot Olof Palme. Den svenska avdelningen, som leds av Michael Ericson, ger ut tidskriften Ny Solidaritet och håller möten i Stockholm och Göteborg. I Sverige har EAP funnits i mer än 20 år utan att nå några nämnvärda framgångar, och medlemsantalet håller sig konstant kring ett hundratal personer.

EAP har däremot framgångsrikt etablerat ett antal frontorganisationer, däribland Antidrogkoalitionen som plockar pengar från intet ont anande bidragsgivare som är motståndare till narkotika. En annan av EAP:s frontorganisationer, Schillerinstitutet, lyckades nyligen värva den världsberömde tenoren Placido Domingo för ett gratisframträdande.

© Expo 1996

Ämnen

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.