Extra partistämma

Publicerad 2003-04-19 08:30

(Expo nr 1 - 1996) Den 18 november höll Ny Demokrati sin »extra partistämma« i Jönköping med 93 deltagare. Nya stadgar antogs som innebär att riksorganisationen och de olika lokala föreningarna nu slås ihop till ett enda parti.

På partistämman avgick den inflytelserike vice ordföranden Sten Dybeck från Gävle, sedan länge en varm anhängare av partiledaren Vivianne Franzéns invandrarfientliga linje. En kampanj för att reorganisera partiet inför valet 1998 har startat.

Nästa ordinarie partistämma är planerad till den 1–2 juni. Under tiden fortsätter kampen om NyD:s statliga partistöd på 20 miljoner kronor. Den 7 december hölls en förberedande förhandling vid Stockholms tingsrätt med förre styrelseledamoten Berit Andersson från Örebro som målsägande. Hon är dock utesluten ur partiet, och kommer troligen inte att kunna föra en process mot Vivianne Franzén.

© Expo 1996

Ämnen

Köp en jättedyr julklapp

Antirasism är ingen vidare bra affärsidé. Vi har i alla fall inte blivit rika på det under de 25 år vi hållt på. Men det är såklart inte därför vi gör det vi gör, utan för att skydda demokratin. Därför har vi tagit fram det här pangerbjudandet lagom till jul: köp en jättedyr prenumeration.