Folkviljan - Ny invandrarfientlig lobbygrupp | Expo.se

Annons

Folkviljan - Ny invandrarfientlig lobbygrupp

Publicerad 2003-04-17 00:15

Den 27 april höll den nybildade organisationen Folkviljan och massinvandringen möte på Hotel Winn i Solna med drygt 150 deltagare. Huvudarrangörer var Stockholmsregionens avdelning Nätverk-Ost med Vilhelm Sjölin, Rolf Littorin och Peder Norrby.

Bland talarna märktes Kajsa Ekholm-Friedman, biträdande professor i socialantropologi i Lund, Kenneth Sandberg, ledare för invandrarfientliga Kommunens Väl i Kävlinge, Sten Andersson, moderat riksdagsledamot, och Åke Björck, moderat kommunfullmäktigeledamot i Norrköping.

Bland besökarna noterades Martin Andersson från NyD, Lars Hultén från Sveriges Nationella Förbund, Sven Davidsson från Hembygdspartiet, nazipoeten Curt Eiberling och Bo Almgren från Föreningen Blå-gula Frågor.

Till ordförande för riksorganisationen valdes Kenneth Sandberg från Kävlinge, och övriga i styrelsen är Vilhelms Sjölin från Skärholmen för Nätverk-Ost, Erik Groth Eriksen från Göteborg för Nätverk-Väst, Karl-Johan Lidefelt från Mariestad för Nätverk-Inland och Peder Norrby från Stockholm som representerar den närstående Föreningen Svensk Kultur.

Bland medlemmarna hittas sjöbopartisten Karl Erik Nilsson i Sjöbo med en bakgrund inom Frisinnade Unionspartiet och Svenska Folkets Väl, Berit am Eriksson i Jönköping, författare till den i kretsarna hyllade boken Ögonblick i själva verket, Rune Pettersson i Motala med en bakgrund inom invandrarfientliga Framstegspartiet och Sjöbopartiet, Mikael Rosén i Landvetter från den katolsk-antisemitiska tidskriften Adoremus in aeternum, Gun Kullberg i Stockholm med en bakgrund inom Sverigedemokraterna och Berit di Girolamo i Helsingborg, medlem i Svensk Samling och med en bakgrund inom Framstegspartiet.

Flygblad i olika versioner med anknytning till organisationen har sedan november 1996 spridits på ett flertal orter, däribland Motala, Laxå, Halmstad, Örebro, Lund, Söderköping och Visby. Innehållet i flygbladen har delvis hämtats från Sverigedemokraternas hemsida på Internet.

© Expo 1997
(Expo nr 3 - 1997)


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons