Fri Information kritiserar moderaterna

Publicerad 2003-04-17 00:12

De intellektuella aktivisterna i det invandrarfientliga nätverket Fri Information (FI) har specialiserat sig på att bedriva propaganda i så respektabla sammanhang som möjligt.

Den 25 februari publicerade fil lic Jan Elfverson, nära knuten till FI, en debattartikel i Dagens Nyheter som kritiserade moderaternas »misslyckade« flyktingpolitik. Förutom Elfverson undertecknades artikeln av åtta andra moderater, däribland Göran Berglund i Hultsfred, Torsten Callert i Båstad och Göran Häggfors i Kalmar, som samtliga är ledamöter i respektive kommunstyrelser.

Gruppen Fri Information, som utger en tidskrift med samma namn, bildades som en invandrarfientlig opposition inom moderaterna i samband med partikongressen i Linköping 1992. Därefter har flera av nätverkets förgrundsfigurer, däribland FI:s ansvarige utgivare Eva Bergquist, lämnat moderaterna och etablerat kontakter med Ny Demokrati, Sjöbopartiet och Sverigedomkaterna.

Den 4 mars publicerade två andra FI-aktivister, docenterna Ingrid Björkman och Åke Wedin, en debattartikel i Svenska Dagbladet, och den 31 mars publicerade Gunnar Jervas, docent vid Åbo akademi och laborator vid FOA, en debattartikel, också den i SvD.

© Expo 1995
(Expo nr 2 - 1996)

Ämnen

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.