Miljöpartiet utesluter BGF-ledare? | Expo.se

Miljöpartiet utesluter BGF-ledare?

Publicerad 2003-04-17 00:02

Fri Informations kusin på vänsterkanten, Blå-gula frågor, har lanserat nyckelbegreppet ”invandringskritisk”, som man anser har en mer positiv klang än ”invandringsfientlig”. Gruppen har under hösten drivit en mindre framgångsrik kampanj för att få journalister att skilja på termerna.

BGF:s ordförande Anders Sundholm deltog 1981 i bildandet av Miljöpartiet och arbetar idag som partiets nämndeman i Svea hovrätt, vilket många miljöpartister upplever som besvärande. Under hösten har mp övervägt att utesluta Sundholm.

Föreningens ”chefsideolog” är bussföraren och vänsteraktivisten Jan Milld, författare till ett flertal småskrifter och merparten av artiklarna i föreningens tidskrift. Milld har tidigare varit ordförande för socialdemokratiska studentklubben på Stockholms universitet och Svenska Freds- och Skiljedomsföreningens Haningegrupp, samt redaktör för tidskrifterna Vapenvägraren och den facktidningen Hjulet.

© Expo 1995
(Expo nr 2 - 1995)


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons